racjonalny писал(а):DO Gosi
Twoja jasna deklaracja polityczna i uporczywe powtarzanie PiS niestety bardzo źle o Tobie świadczy.
Upolityczniasz wszystko, niby jesteś taka cool i bezstronna obywatelka świata a z drugiej strony masz już wybranych tych złych i masz już jedynie słuszna prawdę.
Nie mój drogi
racjonalny, niczego nie upolityczniam a moja deklaracja polityczna wcale nie jest jasna. Nie znosze jednak mącicieli, tych, którzy dla swoich własnych chorych ambicji politycznych, bez najmniejszych skrupułów skłocają naród. Po prostu miarka się przebrała a ja mam serdecznie dosyć. Moja wytrzymałość skończyła się już przy krzyżu i przy comiesięcznej okupacji KP, kiedy to JK podburza swoich zwolenników (moherowe bractwo) do tego, co tam wykrzykują. Potem idą do Radia Maryja, TV Rydzyka i nadl plotą bzdury... I tak, to prawda, wolę słuchać stonowanych wypowiedzi polityków z PO, SLD czy PSL-u. Bez szaleństwa, bez podjudzania i bez wprowadzania ogólnonarodowej nerwicy. Wolę, bo to przeciwieństwo PiS. Nie miej do mnie pretensji, że nie znoszę jakiegos ugrupowania tylko dlatego, że owo ugrupowanie zrobiło wszystko, powtarzam WSZYSTKO a nawet więcej, żebym czuła ogromny niesmak i wstyd - wstyd za nich. Żebym widząc ich w mediach zaczynała się denerwować. Bardzo mocno pracowali na to, żeby teraz inne kraje nas wyśmiewały, żeby Polak na drugiego Polaka patrzył wilkiem. Tablica też stała się prowokacją a jak wiadomo skłocony naród, naród, który nie potrafi dogadać się z sąsiadami, nie jest dobrym kandydatem do przejęcia Prezydencji UE.
Prawdy nie znam, ale czytam uważnie, patrzę i słucham uważnie i czekam. Cierpliwe...
racjonalny писал(а):No właśnie wysokościomierz... niestety w zapisie nie ma informacji jakim wysokościomierzem się posługują wiec chyba coś Ci się pomyliło. Na dodatek nie wiemy jak był nastawiony wysokościomierz baryczny. Nie wiemy tez podstawowej informacji bo tego służby nie zabezpieczyły jaki był odczyt na lotnisku na progu i czy ten ciśnieniomierz na lotnisku był i jak skalibrowany. Tak się składa, że 7 lat temu robiłem licencję lotniczą i akurat to jest abecadło jeśli chodzi o ciśnieniomierz. Nie wiem czy wiesz ale to jest właśnie 1 punkt , którego nikt nie może zweryfikować tzn 1. jakie było ustawione ciśnienie na ciśnieniomierzu w samolocie oraz czy ciśnienie z progu pasa było podane prawidłowo bo co jeśli podano złe?
Wiesz, jeśli chcesz udowodnić, że jesteś mądrzejszy od ekspertów, do idź do Pospieszalskiego, chętnie Cię wysłucha. Ja jednak pozostanę przy tych, którzy mnóstwo lat pracowali w tym zawodzie, w podobnych warunkach i naprawdę wiedzą o czym mówią. Obejrzyj program o którym mówiłam, prowadziła go wczoraj Justyna Pochanke. Potem możemy podyskutować, inaczej wprowadzasz chaos i rozmowa nie ma sensu.
racjonalny писал(а):Ciekawe jest to też, że kontola ma obowiazek zamknac lotnisko jak mówił MAK jeśli np na pasie lądowania stoi przeszkoda. Skoro widoczność wynosiła 400 metrów jak panowie z budki mogli wiedzieć czy ktoś nie wjechał na lądowisko samochodem,inaczej mówiąc kontrolerzy musza wtedy widzieć pas albo mieć potwierdzenia od tych co widzą wydzielone odcinki. Te informacje wzajemnie sie wykluczają. Odrzucając teorię zamachu mamy prowizorke jak w kołchozie a nie jak na lotnisku wojskowym
O widoczności, zaniedbanym lotnisku, błędach kontrolerów itd... też juz tu pisałam, wystarczyło poczytać.
racjonalny писал(а):A na koniec żeby nie było że jestem jakiś antyrosyjski. Bardzo często wyjeżdąałem do Rosji. Spędzałem tam wielokrotnie czas nad Wołga w Astrachaniu śpiewając z rosyjskimi przyjaciółmi "Wołga Wołga mat radnaja Wołga naduszka rieka" popijając wodeczkę i jedząc suszone w soli wolby. Rosjanie potrafią się śmiać z siebie. Oczywiście jak wszędzie na świecie nie wszyscy. Al Ci moi śmiali się z rosyjskich cech, wiązania na sznurki, prowizorek i uwielbienia picia. Tak zwyczajnie jest. To od moich rosyjskich przyjaciół dostałem film "Особенности национальной рыбалки" Osobliwości narodowego wędkarstwa -rezyserii Rogożkina. Jeśli chcesz zrozumieć o czym ja piszę koniecznie obejrzyj ten film Wiele razy podziękujesz mi że Ci go poleciłem. Potem jak będziesz miała okazję to jeszcze zobacz Особенности национальной охоты - Osobliwości narodowego polowania. Uwierz warto a jak nie wierzysz to przeczytaj recenzję na stopklatce.
Ja też mam wielu znajomych i przyjaciół w Rosji i byłych krajach ZSRR. Uwielbiam ich. Za szczerość, za gościnność. Za cudowną kulturę i sztukę. Za mnóstwo, mnóstwo rzeczy. A język rosyjki piękny i melodyjny - kocham. Filmy znam, nie tylko te. Lubię oglądać w oryginale i czytać klasykę literatury - tez w oryginale. Kocham muzykę rosyjską. Okudżawa, Wysocki, Rozenbaum i wielu wielu innych... A kiedy Dima Hvorostovskiy śpiewa stare rosyjski piosenki, to zamieram. Rosjanie to dobrzy ludzie, bardzo ich cenię i szanuję. Dlatego tu jestem. Chcę, żeby o tym wiedzieli, bo nie wiedzą. Ogromna część naszego społeczeństwa mysli podobnie. Nie mówię o politykach ale o zwykłych ludziach. Ale jak widzę, Oni myślą, że my żyjemy samymi pretensjami do nich. O przeszłość o teraźniejszość i może jeszcze o przyszłość. Nie jest tak!
A do przyjaciół Rosjan!
Nie czytajcie GAZETY POLSKIEJ!!!
NIE OGLĄDAJCIE TV TRWAM!!!
NIE SŁUCHAJCIE RADIA MARYJA!!!
NIE SŁUCHAJCIE PiS-owców!!!
Słuchajmy siebie nawzajem, starajmy się siebie nawzajem zrozumieć. Tłumaczmy, jesli ktoś nie rozumie.
I pożegnajmy na zawsze te zaszłości, które przeszkadzają nam normalnie żyć.
Miłej niedzieli wszystkim życzę.